Постинг
26.05.2011 00:00 -
Рибa на керемида
Автор: mayagospodinova
Категория: Рецепти
Прочетен: 10216 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 27.05.2011 20:46
Прочетен: 10216 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 27.05.2011 20:46
Продукти:
риба по избор- аз лично ползвах карагьоз, но може и със скумрия или друга риба с такава големина
пресен лук
пресен чесън
домати или доматено пюре, или консервирани домати
сол черен пипер
лимон
маслини
краве масло
олио
Начин на приготвяне:
Стари турски керемиди в зависимост от броя на рибите се измиват добре. Попарих ги във вряла вода и ги оставих да се накиснат добре, след което изтърках с четка и веро. Оставих да исъхнат и ги мушнах във фурната да се нагреят хубаво. Вече са готови за готвене.
Керемидите се намазват с малко олио, за да не залепне рибата. В тиган задуших ситно нарязания лук и чесън и добавих пасираните домати( домтено пюре, консервирани домати). И разстелих от соса върху намазнената керемида, след което поставих рибата, която е изчистена добре от вътрешностите посолена и поръсена с черен пипер от двете страни. В самата риба поставям парченце масло и от задушения доматен сос, като парченца масълце поставям и върху рибата.От горе рибата заливам малко със соса. слагам и обезкостени мъслини, кръгчета лимон. Слагам да се пече във загрята фурна на 220, 250 градуса. Става много бързо за 20, 30 мин. е готова.
Търсене
За този блог
Гласове: 20
Архив